måndag 29 november 2010

Helgäventyr

I lördags tog vi oss en tur till MacRitchie National Park för att kolla läget in deras tree top walk. Det är coolt för nationalparken är jättestor och ligger bara strax norr om centrum här i Singapore. Så de har alltså byggt runt den fina naturen istället för att utnyttja marken till bostäder eller nåt annat som det ju råder stor brist på här. Bra gjort! Det va väldigt fint att komma ut i skogen lite! (Det är dåligt med skog på campus, eller det finns lite bakom men det tillhör ett övningsfält för militären så där är nog inte så smart att strosa runt. :p) eftersom parken är så stor gör det att när man har kommit in en bit hör man inte längre någon trafik eller annat bök och det är väldigt stilla och fint.
Vi gick en tur som va ungefär 13 km och gick först uppåt och för att gå på den omtalade tree top walken, som visade sig vara en enda väldigt lång hängbro. Okej att det va smal och hög men jag hade nog förväntat mig att man skulle få "gå runt i trädtopparna". Sedan bar det av neråt igen och när vi efter ca 2,5 h vara färdiga va vi alla ganska ordentligt möra i kropparna. Och svettiga! Ett litet tips är ju att kanske inte göra sådana strapatser precis när det är som varmast på dagen :p Men grymt värt i alla fall! (bilder finns i albumet)

idag fyller Markus år så vi är ett stort gäng som ska ut och käka på det ruggigt trevliga ost och vin-stället vi varit på förut. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar